{ "title": "Kara Orman", "image": "https://www.orman.gen.tr/images/Kara-Orman-13618.jpg", "date": "21.01.2024 03:13:35", "author": "Zafer Eliaçık", "article": [ { "article": "Kara orman, bir tatlı türüdür. Tatlıların arasından pasta kategorisine girmektedir. Evde yiyebileceğiniz veya evinize gelen misafirlere ikram edebileceğiniz tadı hoş ve güzel bir tatlı türüdür. Bugün ki makalemizde bu tatlının yapılışını anlatacağız.

Kara orman için gerekli malzemeler

Keki için
Kreması için
Ganajı için
Arasına için
Kara orman pastası nasıl yapılır?

İlk olarak hazırlamaya kremasından başlıyoruz. Un, şeker ve yumurta sarılarını, süt ve krema ocakta kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Piştikten ve kıvama geldikten sonra vanilyası eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır. Ganajı için ise yine krema ısıtılır. Kaynamaya yakınken üstüne çikolatamız eklenir ve altını kapatarak karıştırmaya devam edilir. Daha sonra ganajı da hazır olunca o da soğumaya bırakılır. Kara ormanın keki için ise yumurtalarımız ve şekerimiz çırpılır. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaomuz eklenir ve karıştırılır. Daha sonra hazırladığımız bu karışımı altına yağlı kâğıt serilmiş bir tepsiye dökülür. Daha sonra 175-180 derecelik bir fırında 10-12 dakika kadar pişirilir. Kekten yuvarlak şekillerde kalıplar çıkartılır. Daha sonra dondurulmuş vişnemizin üzerine şekerimizi katarak kaynamaya bırakırız. Nişastamızı yarım bardak çay bardağı kadar suyla inceltip onu da ısıtılmaya bırakırız. Daha sonra ikisi de hazır olunca bunları karıştırıyoruz. Ganaj koyu bir kıvama gelene kadar çırpılır. Keklerimizin yarısına krema konulur ve üzeri vişne sosu ile kapatılır. Krema kenarına sürmek için kullanabilir. Ganajıda üzerine istediğiniz şekilde sıkabilirsiniz.
" } ] }